20160824 Het Roer Moet OM - Halve zorg is geen zorg - Zorgfonds DEF  lijn

 

HALVE ZORG IS GÉÉN ZORG| WEL HOGER EIGEN RISICO EN HOGERE PREMIE 

It's Time To Change! Op woensdag 20 april 2016 kwam Minister Schippers met het bericht (via de Telegraaf) dat als het (nieuwe) kabinet, waar zij waarschijnlijk geen deel van uitmaakt, het beleid niet drastisch omgooit het eigen risico voor de Zorgverzekering voor 2017 verhoogt gaat worden naar € 500,-. Een ongekende verhoging, die insloeg als een bom. Renske Leijten was één van de eerste die reageerden, later bleek dat ze het Nationaal ZorgFonds al klaar had staan.

Feitelijk is het Nationaal ZorgFonds een bevestiging van het feit dat 'halve zorg géén zorg is'. We krijgen minder zorg, dus willen wij ook minder betalen. Het lijkt een logische reactie, echter Orange Monday zegt: 'laten wij van halve zorg weer complete zorg maken tegen de beste prijs'. Geen genoegen nemen met halve zorg dus. 

 

VERANDERING ZORGSTELSEL

De tijd is aangbroken om de Gezondheidszorg te veranderen. In onderstaande petitie gaven wij in 2014 al aan te streven naar een Nationaal Zorgfonds of zo u wilt een nieuw soort Ziekenfonds. Daarnaast minder bureacratie, minder regelgeving en minder macht Zorgverzekeraars (of het ZorgFonds). De campagne van de SP voor het Nationaal ZorgFonds heeft ondertussen de steun van meer dan 100.000 Nederlanders.

 

Belangrijk om te weten is dat realisatie van het Nationaal ZorgFonds, omdat het een initiatief is van de SP, nog wel wat (politieke) voeten in de aarde heeft. Als het Fonds gerealiseerd wordt, is dat op zijn vroegst in 2020. Of de invulling ook wordt zoals de SP nu weergeeft, is de vraag. Hoe het geheel te financieren, is onduidelijk. Het initiatief kan in ieder geval rekenen op onze steun!

0 Het Roer Moet OM - Nationaal Zorgfonds SP - 001lijn
Lees ook het manifest van het Nationaal Zorgfonds (SP) : https://nationaalzorgfonds.nl/manifest

 

KOSTEN BESPAREN IN PLAATS VAN BEZUINIGEN

Het eigen risico van de Zorgverzekering, los van het Nationaal Zorgfonds, kan en moet lager. Vooral voor mensen die chronisch ziek zijn en mensen in de lagere inkomensklassen. Als het eigen risico wordt opgeschroefd naar € 500,- betekent dit voor een gezin met 2 ouders een eigen risico van € 1.000,-. Onverantwoord! Ook de zorgpremie zal hoger worden. De totale kostenpost voor de Gezondheidszorg blijft daarmee stijgen, ondanks de 'bezuinigingen' van Minister Schippers.

 

Kosten besparen door middel van Integrale Gezondheidszorg is de beste optie. Complete zorg voor 0 - 111 jaar levert de komende jaren een besparing op van 10-20% op de totale Zorgkosten. Dat betekent een besparing in 2021 van tussen de 5 en 10 miljard euro. Dan kan het eigen risico voor iedereen omlaag en vooral voor de zwaksten in onze samenleving. De petitie Het Roer Moet OM gaat voor een nieuwe, betaalbare en complete Gezondheidszorg. Geen halve zorg!

 
Lees onderstaande petitie en teken onderaan het formulier!

 

 

ORANGE MONDAY - HET ROER MOET OM