0 20160824 Het Roer Moet OM Petitie - Gezondheid- Depressie DEF1

 

HALVE ZORG IS GÉÉN ZORG | TE HOGE KOSTEN EN TE VEEL REGELGEVING! 

Met bijna 100 miljard euro kosten (2015) en jaarlijks 10% stijging, is de Gezondheidszorg een geldverslindende bedrijfstak (met zo'n 1,5 miljoen medewerkers) geworden met TE veel macht voor de Zorgverzekeraar. Door de transitie draait VWS ons een rad voor ogen en schermt nu met 50 miljard. De kosten van de 390 gemeenten (de andere € 50 miljard) zijn volstrekt ondoorzichtig. Daarnaast slaat de gemeente met haar zorg, waaronder Jeugdzorg, de plank vaak volledig mis (1e helft van 2016: 6.500 klachten - net zoveel als in heel 2015). De vraag is of die 100 miljard ook daadwerkelijk bij cliënten en patiënten terechtkomt. Er is steeds meer sprake van 'halve zorg, terwijl wij betalen voor complete zorg.

 

Time To Change NL is voortgekomen uit de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ), waar helaas geconstateerd moet worden dat regelgeving en protocollen belangrijker zijn dan het contact met de cliënt. Daarnaast lijkt er een grote muur te staan tussen psychische en lichamelijke gezondheidszorg, zoals bij Jeugd GGz en Jeugdzorg. Dit zijn goede voorbeelden van deze scheiding. Uiteindelijk draait het om de gezondheid van de Nederlandse burger en die komt door verkeerd beleid in het gedrang. De rol van de zorgverzekeraar is discutabel en de roep om een ander systeem van zorgverzekering (een Nationaal Ziekenfonds of Zorgfonds, zoals de SP het noemt) wordt steeds groter.

  

0 20160824 Het Roer Moet OM - Gezondheid - Schippers en van Rijn 003

Klik op de afbeelding en lees het kritische artikel over dit onderwerp geschreven door Martin Jan Melinga | Voorzitter van stichting Orange Monday 


HUISARTSEN SLAAN ALARM PSYCHISCHE NOOD| WACHTLIJSTEN LOPEN OP TOT ÉÉN (1) JAAR ...

Wederom een falen van ministers Schippers en de totale GGZ. Onverantwoord om mensen met psychische klachten een jaar te laten wachten op behandeling. Dit vraagt om meer verwarde mensen op straat. Martin Jan Melinga schrijft wekelijks blogs over Orange Monday en haar initiatieven. Lees het artikel hierover of teken gelijk onderstaand de petitie. 

 

FALENDE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG (GGZ) | KINDEREN ÉN VOLWASSENEN

De GGZ is het achtergestelde kind van de Gezondheidszorg. De GGZ staat vooraan bij bezuinigingen en andere maatregels, die ten nadele zijn van haar cliënten. GGZ Nederland zit blijkbaar ook met de handen in het haar en faalt ook (zie home-page). De grote GGZ-instellingen leven en werken nog in de 20e eeuw. Medewerkers willen wel anders, maar kunnen of mogen niet. De verouderde regelgeving werkt de GGZ steeds meer tegen. Als ergens het Roer OM moet dan is het de GGZ.

 

Nog maar niet te praten over de Jeugd-GGZ en Jeugdzorg. Over de laatste heeft u al kunnen lezen, nu al meer klachten dan het hele jaar 2015. Voor de Jeugd GGZ geldt hetzelfde als voor de 'grote' GGZ. Daarnaast konden wij in 2015 al constateren dat de transitie van de Jeugd GGZ het grootste falen ooit is binnen de Gezondheidszorg.

 

De Gemeente moet beoordelen en financiert. Willekeur door onkunde is logisch, maar kinderen een diagnose PTSS (bijvoorbeeld door scheiding) te geven om behandelingen te kunnen financieren, is bizar (diagnose blijft staan). Daarnaast krijgen andere ouders juist geen diagnose. Daar zouden ze blij mee moeten zijn, maar dat betekent dat een eventuele begeleiding/behandeling NIET betaald wordt. Het Roer Moet OM, vooral in de GGZ. Omdat het nodig is ...

 

Gelijk tekenen? Lees de petitie en teken onderaan! Dank.

 


TIME TO CHANGE NL - HET ROER MOET OM!