20200601 zorgconsument people man vrouw laptop Het Roer OM 001

 

DE ZORGCONSUMENT BEN JIJ BINNEN LEEFSTIJL GEZONDHEIDSZORG

 

 

In het rapport 'Van huidig zorgstelsel naar Leefstijl Gezondheidszorg' wordt uitgebreid beschreven waarom jij een zorgconsument bent. Van de wieg tot het graf hebben wij zorg nodig, de één wat meer dan de ander. Meestal is dat niet vrijwillig. Als baby logisch, en hoe ouder wij worden, hoe meer gebreken wij krijgen. De welbekende 'houdbaarheidsdatum'.

 

Onderlinge invloed mentaal, fysiek en omgeving

Dat onze psychische (mentale) gezondheid invloed heeft op onze lichamelijke (fysieke) gezondheid en andersom is veel mensen bekend. Dat onze dynamische omgeving (positieve en negatieve) gevolgen heeft voor onze mentale en fysieke gezondheid is minder bekend.

 

Toch weet (bijna) iedereen dat schulden, ontslag of een scheiding grote invloed hebben op ons welbevinden en dus onze gezondheid (gezondheid bepaalt mede welbevinden). Stichting IGZ Plus toont aan wat die gevolgen zijn en wat wij eraan kunnen doen als zorgconsument. Lees het rapport 'Van huidig zorgstelsel naar Leefstijl Gezondheidszorg' of de samenvatting.

 

Lees het rapport (samenvatting of het addendum) van Stichting IGZ Plus door op de afbeelding te klikken.


20200615 REVOLUTIE IN GEZONDHEIDSZORG BANNER DOWNLOAD RAPPORT 2


 

 


 

Invloed van de zorgconsument

Als zorgconsument kun je invloed hebben op de kwaliteit van jouw leven, vooral door te weten hoe je er qua gezondheid (vitaliteit) voor staat. Vitaliteit is niet alleen gezond eten en sporten, maar:  

 

"Vitaliteit is de mentale en fysieke veerkracht en weerbaarheid

om de kwaliteit van leven te optimaliseren, zowel privé als qua werk"

 


 

De 3 hoofdgebieden Mentaal, Fysiek en Omgeving (en 11 deelgebieden) zijn bepalend voor jouw vitaliteit.

 

20200202 Nieuwe opzet VQ in kleur en z w versie9 003 DEFGoede vitaliteit is een stap naar gezondheid en voorkomt gezondheids- klachten.

 

Vitaliteit verandert continu.

Vitaliteit Groep Nederland (samenwerkingspartner IGZ Plus) heeft een instrument ontwikkeld dat inzicht geeft in je vitaliteit:

 

Het VitaliteitQuotiënt. 

 

 


 

Het VitaliteitQuotiënt is het ideale intake-instrument voor zorgverleners en voor jou als zorgconsument. Een 'vinger aan de pols' van een LGZ-professional die met jou aan de slag kan gaan om serieuze klachten te voorkomen.

 

Voorkomen is beter dan genezen, vandaar dat binnen Leefstijl Gezondheidszorg voorlichting, preventie en nazorg hoog in het vaandel staan (zie stelling 7 van het manifest). Ga naar CheckJeVitaliteit.nl voor de kosteloze VQ-test.

 

Teken het Manifest Leefstijl Gezondheidszorg (klik op onderstaande afbeelding)


20211010 Teken Manifest LGZ pexels photo 1557853 knikker hand v2


 

Manifest Leefstijl Gezondheidszorg is mogelijk gemaakt door HCP Consultancy Network en stichting IGZ Plus