20170701 Het Roer Moet OM Halve zorg is geen zorg glazen 002

 

PETITIE HET ROER MOET OM | OMDAT HALVE ZORG GEEN ZORG IS!

Time To Change is een beweging in Engeland, die is bedacht om het Stigma terug te dringen. Orange Monday heeft deze beweging in 2012 voor Nederland ingezet met Time To Change NL oftewel in het Nederlands 'Het Roer Moet OM''. Dit gebruiken wij sinds de start van de petitie op 5 augustus 2014. 

 

Na het constateren van het feit dat er een hoge muur staat tussen de lichamelijke en geestelijke Gezondheidszorg is het voor Orange Monday duidelijk dat de zorg moet veranderen! Juist wat betreft psychische (mentale) klachten (GGZ), denk aan de relatie tussen hartklachten, kanker en de psychische gevolgen. Er dient gekozen te worden voor een integrale (holistische/complementaire) aanpak binnen de gehele gezondheidszorg. Ruim 30.000 Nederlanders vinden dat inmiddels ook.

 

CAMPAGNE | CHECK JE VITALITEIT

De campagne Time To Change staat voor 'awareness', vrij vertaald staat dat voor bewustzijn én besef. Veel mensen weten niet dat zij risico lopen om mentale (psychische) klachten te krijgen. Door hun omgeving, door fysieke klachten of door zichzelf.  Ga naar www.checkjevitaliteit.nl en kom meer te weten over uw gezondheid. De 3-jarige camapgne 'Check Je Vitaliteit' is een logisch vervolg op de petitie 'Het Roer Moet OM' en beide campagnes versterken elkaar.

 

0 20180824 Het Roer Moet OM - Professional - Check Je Vitaliteit - Robin Williams 001A
klik op de afbeelding en ga naar de website Check Je Vitaliteit het logische vervolg op Het Roer Moet OM | Stichting Orange Monday

 

ORANGE MONDAY ONTWIKKELT VITALITEITFACTOR

Orange Monday geeft het goede voorbeeld met de ontwikkeling van de Vitaliteitfactor, die een Integrale Gezondheidszorg dichterbij brengt. De Vitaliteitfactor is een universeel intake-instrument voor (zelfstandige) professionals binnen de Gezondheidszorg en complementaire dienstverlening. Na een digitale test en een gesprek van 50 minuten heeft de professional inzicht in oorzaak én gevolg. Middels een advies krijgt de cliënt of patiënt begeleiding/behandeling binnen de Integrale Gezondheidszorg.

 

In april 2016 is de 1e opleiding tot Vitaliteit Expert gestart, waardoor begeleiders en behandelaars in de (Integrale) Gezondheidszorg meer leren kijken naar de oorzaken dan alleen de klachten (symptomen). Na een vakantiestop worden vanaf september nieuwe opleidingen tot Vitaliteit Expert gestart door de Vitaliteit Groep, een initiatief van stichting Orange Monday. Professionals kunnen zich nu inschrijven voor de opleiding tot Vitaliteit Expert.

 

20160824 Banner Check Je Vitaliteit - Steun Orange Monday - Donatie - depressie-burn-out DEF

 

HALVE ZORG IS GEEN ZORG
Halve zorg is géén zorg is het motto van de petitie. Sinds de invoering van ons 'nieuwe' zorgstelsel in 2006 regent het klachten op veel gebieden. Eén van de belangrijkste klachten binnen de GGZ is het feit dat gekeken wordt naar symptomen (gevolgen) in plaats van oorzaken. Er wordt dus halve zorg geboden met als gevolg 'draaideurpatiënten', onopgeloste klachten, nog steeds geen oplossing voor 'verwarde mensen' en een vaak zeer langdurig (en onnodig) 'verblijf' in een GGZ-instellingen. It's Time To Change!

 

De koers van de Gezondheidszorg moet anders. De marktwerking (van de zorgverzekeraars) heeft niet gewerkt, dient geëvalueerd en daarna beëindigd te worden. Terugkeer van een nieuw  Zorgfonds (SP | Nationaal Zorgfonds) in plaats van de huidige zorgverzekeraar en vooral de introductie van Integrale Gezondheidszorg gecombineerd met aangepaste regelgeving.

 

Wilt u ook een andere koers? Teken nu via de petitie site. Klik hier!

 

 

 

ORANGE MONDAY - TIME TO CHANGE NL