basis2 Zorgconsument Eenzaamheid onder ouderen 960x500 VERSIE 001B Het Roer Moet OM

 

HET ROER MOET OM | OMGEVINGSFACTOREN HEBBEN INVLOED OP UW GEZONDHEID

(net zoals uw ichamelijke en psychische gezondheid invloed hebben op uw omgeving.)

 

Wat is uw omgeving? Uw gezin, uw partner, uw collega's, vrienden, kennissen, buren en iedereen die op wat voor manier invloed heeft op uw leven. Dat hoeft niet alleen persoonlijk te zijn, de invloed van sociale media, de computer, smartphones en tablets wordt steeds groter op ons leven. Deze invloed kan zowel positief als negatief zijn overigens.

 

Omgevingsfactoren die een negatieve invloed hebben op onze gezondheid zijn overlijden (zeker in de eerste lijn), (echt)scheiden, schulden, het verlies van werk en andere zaken die u meer of minder in de war kunnen brengen of (ernstige) vermoeidheid tot gevolg hebben. 

 

VOORBEELD GEVOLG OMGEVINGSFACTOREN

Eenzaamheid is een gevolg van een niet goed functionerend sociaal leven bij jongeren, volwassenen en ouderen. Er is sprake van een disbalans ten opzichte van een eerdere periode. Bij het overlijden van een levenspartner treedt bij veel mensen eenzaamheid op. Deze eenzaamheid wordt vaak gecombineerd met mentale klachten, zoals depressie of burn-out, maar ook met lichamelijke klachten zoals vermoeidheid.

 

Bij eenzaamheid is van belang in gesprek te gaan met iemand waar u nog wel contact mee heeft of een buitenstaander die u vertrouwt. Langdurige eenzaamheid kan vervelende consequenties hebben voor uzelf en uw omgeving. 

 


 

VOORLICHTINGSCAMPAGNE | CHECK JE VITALITEIT

Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus is vanwege bovenstaand verhaal, dat voor veel mensen geldt, de voorlichtingscampagne CHECK JE VITALITET gestart met een kostenloze IGZ+ TEST. Hiermee weet u na 20 vragen hoe het is gesteld met uw algemene vitaliteit. De resulaten van de TEST worden weergegeven in een kleur. Bij groen is er in principe geen probleem (maar kunt u wel twijfels hebben over uw vitaliteit). Bij oranje of rood is het raadzaam contact op te nemen met een Vitaliteit Expert. Ga naar www.checkjevitaliteit.nl en doe de test!

 

THEMA CAMPAGNE NAJAAR 2017

Het thema van de campagne is: VOORKOM STRESS THUIS EN OP HET WERK. Juist stress is van invloed op zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid én is van invloed op de omgeving (denk aan gezin, partner en collega's). 

 

VITALITEITFACTOR
De camapagne CHECK JE VITALITEIT wordt mede georganiseerd door Vitaliteit Groep Nederland, die de Vitaliteitfactor heeft ontwikkeld. De IGZ+ TEST is een afgeleide van deze uitgebreide Vitaliteitfactor. Klik voor meer informatie op onderstaande banner.

 


 

TEKEN DE PETITIE

Teken de petitie als u ook gaat voor een betere en betaalbare Gezondheidszorg. IGZ+ is de toekomst, de toekomst komt echter elke dag dichter bij. Met IGZ+ is een besparing van 10% op alle kosten gerelateerd aan onze gezondheid mogelijk, toch al snel 10 miljard anno 2017.

 

Teken daarom vandaag nog de petitie, klik op onderstaande button.  


 

Button nieuw Het Roer Moet OM Augustus 2017 IGZ oranje lijn


 

Banner3 Partner Vitaliteit Groep de andere weg 001 

 


Deze website en de organisatie van de petitie zijn mede mogelijk gemaakt door Vitaliteit Groep Nederland en stichting IGZ+ | www.igzplus.nl